Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Bruchia Rehmannii C. M.

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Bruchia Rehmannii C. M.

Typ obiektu:

Okaz botaniczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

247856

Rodzina:

Ditrichaceae

Rodzaj:

Bruchia

Epitet gatunkowy:

Rehmannii

Nazwa taksonu na etykiecie:

Bruchia Rehmannii C. M.

Nazwa przyjęta:

Pleuridium pappeanum (Müll.Hal.) A.Jaeger

Kraj:

Republic of South Africa

Stanowisko:

In umbrosis supra Rondebosh (prom B. Spei) ad terram humidam

Zbieracz/ Obserwator:

R[ehmann]

Typ (nomenklaturowy):

Lectotypus

Eksykat?:

T

Wydawca serii eksykatów:

Rehmann A.

Seria eksykatów:

Musci austro-africani cont.

Nr eksykatu w serii:

463

Kod paskowy:

KRAM00000726-B

Uwagi:

n. sp. ; Lectotype of Bruchia rehmannii Müll.Hal.

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:100362

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

mszaki ; briologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

14 sty 2021

Data dodania obiektu:

9 sty 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

13

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/126350

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM00000726-B_Bruchia-rehmanni_ 14 sty 2021
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji