Obiekt

Phyllactinia guttata (Wallr. ex Fr.) I. Lèv.

Nagłówek:

Phyllactinia guttata (Wallr. ex Fr.) I. Lèv.

Akronim zielnika:

KRAM

Numer identyfikacyjny:

F-12201

Rodzaj:

Phyllactinia

Epitet gatunkowy:

guttata

Nazwa oryginalna taksonu:

Phyllactinia guttata (Wallr. ex Fr.) I. Lèv.

Nazwa obowiązująca:

Phyllactinia guttata (Wallr. ex Fr.) Lèv.

Kraj:

Rumunia

Stanowisko:

Transsilvania, distr. Cluj ; Făget prope opp. Cluj

Wysokość n.p.m.:

Alt. cca 550-600 m s.m.

Siedlisko:

In silva

Data zebrania:

1955-10-04

Zbieracz/ Obserwator:

M. Bechet

Autor oznaczenia:

M. Bechet

Eksykat?:

T

Seria eksykatów:

FLORA ROMANIAE EXICCATA A HERBARIO UNIVERSITATIS NAPOCENSIS EDITA

Nr eksykatu w serii:

201 c

Podłoże (żywiciel):

In foliis vivis Betulae verrucosae

Kod paskowy:

KRAM00004022-F

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:100968

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-01-09

Data dodania obiektu:

2020-01-09

Liczba wyświetleń treści obiektu:

1

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/126998

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM00004022-F_Phyllact-gutta 2020-01-09
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji