Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Botryobasidium conspersum J. Erikss.

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Botryobasidium conspersum J. Erikss.

Typ obiektu:

Okaz mykologiczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

52441

Rodzaj:

Botryobasidium

Epitet gatunkowy:

conspersum

Nazwa taksonu na etykiecie:

Botryobasidium conspersum J. Erikss.

Nazwa przyjęta:

Botryobasidium conspersum J. Erikss.

Kraj:

Polska

Stanowisko:

Karpaty Zachodnie, Pogórze Ciężkowickie ; Pd. Polska ; Tarnów, Góra Św. Marcina

Siedlisko:

naturalny las na północnych stokach, Tilio-Carpinetum

Data zebrania:

12.10.2001

Zbieracz/ Obserwator:

Marcin Piątek

Autor oznaczenia:

Marcin Piątek

Podłoże (żywiciel):

na opadłej gałęzi Betula pendula (10cm średnicy)

Kod paskowy:

KRAM00006069-F

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:136548

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

27 sie 2020

Data dodania obiektu:

27 sie 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

12

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/171747

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM00006069-F_Botryoba-c 27 sie 2020
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji