Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Byssomerulius corium (Pers.: Fr.) Parm.

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Byssomerulius corium (Pers.: Fr.) Parm.

Typ obiektu:

Okaz mykologiczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

51240

Rodzaj:

Byssomerulius

Epitet gatunkowy:

corium

Nazwa taksonu na etykiecie:

Byssomerulius corium (Pers.: Fr.) Parm.

Nazwa przyjęta:

Byssomerulius corium (Pers.: Fr.) Parm.

Kraj:

Polska

Stanowisko:

Kotlina Sandomierska, Płaskowyż Tarnowski ; Pd. Polska ; Tarnów, las Lipie (część zachodia przy ul. Błonie)

Siedlisko:

Tilio-Carpinetum

Data zebrania:

23.08.1999

Zbieracz/ Obserwator:

Marcin Piątek

Autor oznaczenia:

Marcin Piątek

Podłoże (żywiciel):

na opadałej gałązce drzewa liściastego (1 cm średnicy)

Kod paskowy:

KRAM00006306-F

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:137310

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

1 wrz 2020

Data dodania obiektu:

1 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

11

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/172523

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM00006306-F_Byssomer-c 1 wrz 2020
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji