Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Rola konserwatywnych struktur rybosomu w procesie biosyntezy białka

Twórca:

Dudzińska, Beata ; Twardowski, Tomasz

Data wydania/powstania:

2002

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

The Function of Conservative Structural Elements of Ribosome in Protein Biosynthesis

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The mechanism of protein biosynthesis is common in all organism. Thestructural elements of ribosomes participating in substeps of this process areconserved. The best studied fragment of L-rRNA - a-sarcin domain is identicalwithin all leaving ogranisms. In this paper, we described main steps of polypeptidesynthesis carried out by ribosomes.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.58, 3 (2002)-.

Tom:

58

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

178

Strona końc.:

188

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:137920 ; IChB B-54

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

4 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

766

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/173031

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji