Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Termoflle jako źródło a-glukozydaz użytecznych w produkcji syropów glukozowych

Twórca:

Synowiecki, Józef ; Zdziebło, Anna

Data wydania/powstania:

2002

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Thermophiles as a source of a-glucosidases suitable for productionof glucose syrups

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

a-Glucosidases release terminal, 1,4- and to lesser extend, 1,6- linked a-glucose residues of disaccharides, oligosaccharides, and aryl-glucosides. Amongthese, novel thermostable enzymes from hyperthermophiles and moderatethermophiles have been investigated. The aim of this article is to demonstratedifferent sources ofthermostable a-glucosidases, as well as properties and suitability of these enzymes for production of glucose at 90-100°C, e.g., during onestep process initiated by starch liquefaction using commercial a-amylase(Termamyl®).

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.

Tom:

57

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

165

Strona końc.:

174

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138085 ; IChB B-53

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-10-02

Data dodania obiektu:

2020-09-07

Liczba wyświetleń treści obiektu:

35

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/173274

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji