RCIN and OZwRCIN projects

Object

Geastrum nanum Pers.

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Geastrum nanum Pers.

Typ obiektu:

Okaz mykologiczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

27309

Rodzaj:

Geastrum

Epitet gatunkowy:

nanum

Nazwa taksonu na etykiecie:

Geastrum nanum Pers.

Nazwa przyjęta:

Geastrum nanum Pers.

Kraj:

Polska

Stanowisko:

Sandomierz Upland near the border of Sandomierz Basin (Wyżyna Sandomierska przy granicy z Kotliną Sandomierską) ; SE Poland ; SE slope od the Vistula river valley, over the road from Koprzywnica to Sandomierz, Szewce, ca. 10 km SW od Sandomierz

Siedlisko:

a grass with Cerasus fruticosa nad Stipa sp., near a field

Data zebrania:

1963-10

Zbieracz/ Obserwator:

W. Wojewoda

Autor oznaczenia:

W. Wojewoda

Podłoże (żywiciel):

on loess soil

Kod paskowy:

KRAM00007085-F

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:180790

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

31 mar 2021

In our library since:

31 mar 2021

Number of object content downloads / hits:

35

All available object's versions:

https://rcin.org.pl/publication/215190

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
KRAM00007085-F_Geastrum-nanum 31 mar 2021
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information