Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Changes in body length-eye diameter relation of Coregonus peled Gmelin (Teleostei, Coregonidae) larvae owing to formalin faxation

Twórca:

Mamcarz, Andrzej

Data wydania/powstania:

1998

Typ zasobu:

Tekst

Wydawca:

Zakład Biologii Wód im. Karola Starmacha Polskiej Akademii Nauk

Miejsce wydania:

Kraków

Opis:

24 cm ; ilustracje ; bibliografia na stronach 37-38

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Bibliografia:

Blaxter J. H. S. 1971. Feeding and condition of Clyde herring larvae. Rapp. et Proc.-Verb. Réun., Cons. Int. Explor. Mer. 160: 128-136.
Dabrowski K., Bardega R. 1982. The changes of fish larvae dimensions due to fixation in different preservatives. Zool. Jahrb., Abt. Anat. Ont. Tiere 108: 509-516.
Glenn C. L., Mathias J. A. 1987. Body shrinkage in young walleye, Stizostedion vitreum, preserved with AFA, formalin, ethanol and quick freezing. Can. Field-Nat. 101: 408-414.
Hay D. E. 1981. Effects of capture and fixation on gut contents and body size of Pacific herring larvae. Rapp. Proc.-Verb. Réun., Cons. Int. Expl. Mer. 178: 395-400.
Hay D. E. 1982. Fixation shrinkage of herring larvae: Effects of salinity, formalin concentration, and other factors. Can. J. Fish. Aquat. Sci. 39: 1138-1143.
Hay D. E. 1984. Weight loss and change of condition factor during fixation of Pacific herring, Clupea harengus pallasi, eggs and larvae. J. Fish Biol. 25: 421-433.
Heming T. A., Preston R. P. 1981. Differential effect of formalin preservation on yolk and tissue of young chinook salmon (Oncorhynchus tshawytschka Walbaum). Can. J. Zool. 59: 1608-1611.
Jennings S. 1991. The effect of capture, net retention and preservation upon lengths of larval and juvenile bass, Dicentrarchus labrax (L.). J. Fish Biol. 38: 349-357.
Mamcarz A. 1994. Changes in some body parameters of Coregonus peled Gmel. larvae as the effect of preservation in formaldehyde. Pol. Arch. Hydrobiol. 41: 195-208.
McGurk M. D. 1985. Effects of ner capture on the postpreservation morphometr, dry weight, and condition factor of Pacific herring larvae. Trans. Am. Fish. Soc. 114: 348-355.
Packard A., Wainwrght A. W. 1974. Brain growth of young gerring and trout. In: Blaxter J. H. S. (ed.) The early life history of fish. Heidelberg, Springer-Verlag, 499-507.
Parker R. R. 1963. Effect of formalin on length and wieght of fishes. J. Fish. Res. Board Can. 20: 1441-1455.
Schnack D., Rosenthal H. 1978. Shrinkage of Pacific herring larvae due to formalinfixation and preservation. Meeresforschung 26: 222-226.
Theilacker G. H. 1980. Changes in body measurements of larval northern anchovy, Engraulis mordax, and other fishes due to handling and preservation. US Nat. Mar. Fish. Serv., Fish. Bull. 78: 685-692.

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Hydrobiologica

Tom:

Vol. 40

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

35

Strona końc.:

38

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:122425

Źródło:

Bibl. IOP PAN, sygn. 675/cz

Język:

eng

Język streszczenia:

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

29 kwi 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

32

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/144855

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji