Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Aspekty technologiczne i żywieniowe enzymatycznego wzbogacania mleka i jego przetworów w galaktooligosacharydy

Inny tytuł:

Technological and nutritious aspects of enzymatic enrichment of milk and it’s derivatives in galactooligosaccharides

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Enzymatic hydrolysis of lactose is accompanied by transgalactosylation reaction, thereby producing oligosaccharides. The prebiotic functions of oligosaccharides such as bifidogenic effect and health benefits connected with this effect were described. The mechanism of galactooligosaccharides formation and factors affecting it were also presented. Moreover, the examples of an enzymatic enrichement of milk and it’s derivatives in galactooligosaccharides were given.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.66, 3 (2004)-.

Tom:

66

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

152

Strona końc.:

165

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:119277

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

30 mar 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

79

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/148533

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji