Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Oddziaływanie prądu elektrycznego na drobnoustroje

Inny tytuł:

Oddziaływanie prądu elektrycznego na drobnoustroje

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

The research results of the past few years indicated the possibility of applying electric currentto reduce microbial contamination and to prolonge shelf-life of food products. Very promisingresults were obtained using the pulsed electric field (PEF) for the inactivation of microorganisms.According to the published results, it seems that the use of PEF could be non-thennal andenergy-saving method alternative to the traditional heat sterilization used in food preservation.The new method minimizes is undesirable changes in thermolabile food compounds and preventsthe formation of Maillard reaction products which are produced at high temperatures.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.

Tom:

40

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

212

Strona końc.:

223

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144640 ; IChB B-36

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

27 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

171

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/180088

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji