Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
The fermentation yeasts Saccharomyces cerevisiae capable of producing killer factor type K2and amylolytic yeasts Schwanniomyces occidentaiis were used to obtain the somatic hybrids bymeans of fusion protoplasts according to Fournier.The obtained hybrids showed amylolytic and fermentation activity. They also were characterized by the ability to form spores and to biosynthesize the killer factor.Their stability was dependent on the composition of the cultivation medium.
Biotechnologia, vol.36, 1 (1997)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:146293 ; IChB B-32
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
6 lis 2020
144
https://rcin.org.pl/publication/182054
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Próby transformacji cechy killerowej drożdży Saccharomyces cerevisiae do amylolitycznego szczepu Schwanniomyces occidentalis | 18 lis 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.