Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Wykrywanie modyfikacji genetycznych w wybranych roślinach i produktach żywnościowych metodą PCR

Inny tytuł:

Identification of genetic modifications in selected plants and foods using the PCR method

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

In this paper we present an attempt to identify genetic modification ofplants via PCR. Plants and plant products commercially available in Poland weretested. The results show that some of them are genetically engineered, however they are not marked as GMO.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.55, 4 (2001)-.

Tom:

55

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

163

Strona końc.:

174

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138626 ; IChB B-50

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

11 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

418

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/173970

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji