Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Enzymy antarktycznego kryla i możliwości ich aplikacji

Twórca:

Turkiewicz, Marianna

Data wydania/powstania:

1991

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Enzymes of Antarctic krill and possibilities of their applications

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

This review summarizes both some properties of the described in literature digestive enzymes of Euphausia superha Dana (Antarctic krill), i.e. of its peptide and glycoside hydrolases, and already proposed orpossible methods of their practical application, for example in laundry and tannery industries, and in medicine (for debridement of necrotic tissues, as digestion promoters and inflamatory factors).

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.11, 1 (1991)-.

Tom:

11

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

9

Strona końc.:

14

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:181773 ; IChB B-08

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

13 kwi 2021

Data dodania obiektu:

6 kwi 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

108

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/216110

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji