Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: New object and new place reactions of Rattus meltada

Twórca:

Chopra, G. ; Sood, M. L.

Data wydania/powstania:

1984

Typ zasobu:

Tekst

Miejsce wydania:

Białowieża

Opis:

The behaviour of the soft-furred field rat, Rattus meltada (Gray), was studied in an artificial environment, a "plus" maze. The maze consisted of a central nest box and four arms. Food and water were placed in different arms. A detailed analysis of habituation to the artificial environment, and of reactions towards novelty was made. The rats usually avoided new objects placed in a familiar place but showed little hesitation to explore a previously inaccessible area. The rats generally stopped avoiding strange objects placed near food within 2 to 3 days even when an alternative source of food was available elsewhere.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

29

Zeszyt:

33

Strona pocz.:

403

Strona końc.:

412

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:11107 ; 10.4098/AT.arch.84-38

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-10-02

Data dodania obiektu:

2012-08-22

Liczba wyświetleń treści obiektu:

462

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/27153

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji