RCIN and OZwRCIN projects

Object

O boskim szale
This publication is protected by copyright. Check the terms of use in the publication description.
This publication is protected by copyright. Check the terms of use in the publication description.

Title: O boskim szale

Twórca:

Ficino, Marsilio (1433–1499)

Data wydania/powstania:

2009

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Odrodzenie i Reformacja w Polsce T. 53 (2009)

Współtwórca:

Antczak, Mikołaj Tł. ; Instytut Historii Polskiej Akademii Nauk

Wydawca:

Wydawnictwo Naukowe "Semper"

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

s. 307-317 ; Tł. z łac.

Bibliografia:

Marcel Raymond, Marsile Ficin. Commentaire sur le Banquet de Platon, Paris 1956, Les Belles Lettres.
Poliziano Angelo, Sylvae, edited and translated by Charles Fantazzi, Cambridge Mass. 2004, Harvard University Press.
Timaeus a Calcidio translatus commentarioque instructus, ed. Jan H. Waszink, London–Leiden 1962, Warburg Institute and E. j. Brill, („corpus Platonicum Medii Aevi. Plato Latinus”, vol. Iv).
Wergiliusz, Eneida, przeł. Zygmunt Kubiak, Warszawa 1998, Świat Książki.

Czasopismo/Seria/cykl:

Odrodzenie i Reformacja w Polsce

Tom:

53

Strona pocz.:

307

Strona końc.:

317

Szczegółowy typ zasobu:

Źródło lub tekst źródłowy

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:20205 ; 0029-8514

Źródło:

IH PAN, sygn. A.512/53 Podr. ; IH PAN, sygn. A.513/53 ; click here to follow the link

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp ograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone wyłącznie na terminalach Instytutu Historii PAN w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Historii Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Historii PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Zamknięty

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information