Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Zmiany właściwości reologicznych modelowego układu białkowo-węglowodanowego podczas obróbki cieplnej

Inny tytuł:

Zmiany właściwości reologicznych modelowego układu białkowo-węglowodanowego podczas obróbki cieplnej

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Abstrakt:

The effect of batch and continuous thermal treatment on the rheological properties of aprotein-carbohydrate preparation made from soya flour (a basic component of many fermentationmedia) was described. Flow curves were determined using the Brabender Rheotron rotationrheometer for shear rates 20 600 s^ at soya flour concentration equal to 5 and 10%. Thedependence of the suspension Newtonian viscosity on the temperature and time was describedby an empirical formulae.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.37, 2 (1997)-.

Tom:

37

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

145

Strona końc.:

157

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:146119

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

5 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

44

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/181630

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji