Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Aktywność deacetylazy chityny i glikozydaz w ekstraktach z grzybni Mucor rouxii

Subtitle:

Aktywność deacetylazy chityny i glikozydaz w ekstraktach z grzybni Mucor rouxii

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

Abstract:

The crude enzyme extract obtained from Mucor rouxii had optimal deacetylase activity againstchitosan acetylated in 39% in the pH range of 5.2-5.9. Its activity against water-soluble chitooligosaccharides, containing from 3 to 6 N-acetylglucosamine residues, was the highest in respectto (GlcNAc)g and nil against substrates containing less than 4 N-acetylglucosamine residues.

Relation:

Biotechnologia, vol.37, 2 (1997)-.

Volume:

37

Issue:

2

Start page:

158

End page:

169

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:146120

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

Nov 18, 2020

Data dodania obiektu:

Nov 5, 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

744

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/181634

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji