Obiekt

Tytuł: Dreszcz zachwytu i historia literatury za granicą

Twórca:

Shallcross, Bożena

Data wydania/powstania:

2009

Typ zasobu:

Artykuł naukowy oryginalny

Inny tytuł:

Teksty Drugie Nr 3 (2009)

Wydawca:

IBL PAN

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

21 cm ; Tekst pol., streszcz. ang.

Bibliografia:

1. R. Borislavov, Viktor Shklovskii - Between Art and Life, praca nieopublikowana, s. 15-16.
2. D. Davidson, Widzieć poprzez język, przeł. A. Żychlinski, "Teksty Drugie" 2007 nr 3, s. 136.
3. C. Gallagher, The Body Economic. Life, Death, and Sensation in Political Economy and the Victorian Novel, Princeton University Press, Princeton 2008, s. XI.
4. H.U. Gumbrecht, The Production of Presence. What Meaning Cannot Convey, Stanford University Press, Stanford 2004.
5. W. Szkłowski, Art as Technique, trans. by L.T. Lemon and M.J. Reis, w: Modern Criticism and Theory. A Reader, ed. by D. Lodge, Pearson Longman, New York 1988, s. 15-30.

Czasopismo/Seria/cykl:

Teksty Drugie

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

212

Strona końc.:

217

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:50044 ; 0867-0633

Źródło:

IBL PAN, sygn. P.I.2524 ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2018-12-20

Data dodania obiektu:

2014-11-21

Liczba wyświetleń treści obiektu:

246

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/66361

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji