Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Teoria formatywności Luigi Pareysona

Twórca:

Brogowski, Leszek

Data wydania/powstania:

1993

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Teksty Drugie Nr 2 (1993)

Wydawca:

IBL PAN

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

21 cm

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Bibliografia:

1. H.G. Gadamer, Rozum, słowo, dzieje. Szkice wybrane, przeł. M. Łukasiewicz, K. Michalski. Warszawa 1979. s. 4.
2. L. Pareyson, Conversations sur l'esthétique, przeł. G.A. Thiberghien, Bibliothèque de Philosophie, Paryż 1992.
3. L. Pareyson, L'esperienza artistica, Milano 1962, s. 292.
4. L. Pareyson, Estetica: teoria della formativita. Milano 1988, s. 5.
5. L. Pareyson, Verità e interpretazione, Milano 1971, s. 27.

Czasopismo/Seria/cykl:

Teksty Drugie

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

84

Strona końc.:

93

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:70084 ; 0867-0633

Źródło:

IBL PAN, sygn. P.I.2524 ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

8 kwi 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

429

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/72879

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji