Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Polifruktany i fruktooligosacharydy (FOS) - występowanie, otrzymywanie i zastosowanie

Inny tytuł:

Polyfructans and fructooligosaceharides (FOS) - occurrence, production and application

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Information on beneficial impact of probiotic microorganisms on human health and effects of prebiotic oligosaccharides on proliferation of the latter microflora are presented in the first part of the article. Its further part focuses on fructans, i.e. structures of natural polyfructans and fructooligosaceharides, mechanisms of function of enzymes involved in their synthesis and methods of manufacturing of prebiotic fructooligosaceharides (FOS) in commercial scale.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.73, 2 (2006)-.

Tom:

73

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

103

Strona końc.:

116

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:87553 ; IChB B-69

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

11 gru 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

2768

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/114197

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji