Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Występowanie gniewosza plamistego Coronella austriaca na Środkowym Nadodrzu

Twórca:

Najbar, Bartłomiej

Data wydania/powstania:

1997

Typ zasobu:

Tekst

Wydawca:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Miejsce wydania:

Kraków

Opis:

21 cm ; ilustracje ; bibliografia na stronie 46 ; ISSN 0009-6172

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Bibliografia:

Dobrowolska H. 1981. Zwierzęta świata. Gady. PWN, Warszawa.
Gosławski K., Rybacki M. 1988. Uwagi dotyczące ochrony zagrożonych gatunków gadów w Polsce. Przegl. Zool. 32, 1: 60-69.
Hutter C.-P. 1994. Schützt die Reptilien. Weitbrecht, Stuttgart-Wien.
Juszczyk W. 1974. Płazy i gady krajowe. PWN, Warszawa.
Młynarski M. 1971. Płazy i gady Polski. PWZS, Warszawa.
Młynarski M. 1991. Płazy i gady Polski. WSiP, Warszawa.
Najbar B. 1995. Płazy i gady Polski. WSI, Zielona Góra.
Zemanek M., Rafiński J. 1989. Atlas rozmieszczenia płazów i gadów w Polsce - wstępne wyniki akcji mapowania. Przegl. Zool. 33, 4: 599-605.

Czasopismo/Seria/cykl:

Chrońmy Przyrodę Ojczystą

Tom:

53

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

41

Strona końc.:

46

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:105199

Źródło:

Bibl. IOP PAN, sygn. F 2, II 293/cz, II 324/cz

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-12-01

Data dodania obiektu:

2020-01-17

Liczba wyświetleń treści obiektu:

83

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/109420

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji